Prim-ministrul Republicii Moldova a avut astăzi întâlnire cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor.

15.11.2019
Prim-ministrul Republicii Moldova a avut astăzi întâlnire cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor.

Premierul Ion Chicu a dat curs solicitării sindicatelor și patronatelor de a realiza o ședință comună. În cadrul dialogului șeful Executivului a menționat că este adeptul unui dialog social sănătos, orientat spre dezvoltarea economică a țării și creșterea bazei fiscale.

 

„Vom consulta cu partenerii sociali deciziile relevante. Ba chiar vreau să vă invit să contribuiți cu idei pentru elaborarea planului de acțiuni al Guvernului, menit să determine modernizarea economiei naționale și creșterea bunăstării oamenilor”, a declarat Ion Chicu.

 

Prim-ministrul a subliniat că Guvernul este hotărât să întreprindă toți pașii necesari pentru implementarea prevederilor Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb. În același context, Ion Chicu a declarat că vor fi schimbări pe domeniul salarizării, mai ales în sectoarele unde veniturile angajaților sunt foarte mici.

 

„Traversăm o perioadă complicată, pentru că nu avem întocmit un proiect de politică fiscală pentru anul viitor, dar nici un proiect de rectificare a bugetului pentru 2020. De aceea vom fi nevoiți să lucrăm în condiții de urgență și vom încerca să găsim puncte comune cu partenerii noștri sociali”, a mai menționat premierul.

 

Sursa: https://gov.md/ro/content/prim-ministrul-republicii-moldova-avut-prima-intalnire-cu-reprezentantii-sindicatelor-si 

20191115-_M3_0917 (1).jpg